dinsdag 15 juli 2014

VIERDAAGSEFEESTEN deel 4

Bloemenregen!
Door de herstelwerkzaamheden van de verzakking van de Waalkade is de afgelopen jaren geen vierdaagse-vuurwerk meer geweest aan de Waal. Als alternatief is sinds 2 jaar geleden wel een bloemenregen, een groep met mensen die vanaf de Waalbrug bloemen gooien die dan neer dwarrelen op De Kaaij. Nu was het vuurwerk altijd op dinsdag maar hebben ze het dit jaar verplaatst naar de maandag. De bloemenregen was gewoon vandaag om 20.00 uur dus ging ik er met mijn camera heen om het vast te leggen.
Als je het leuk vond om mee te helpen de bloemen te gooien kon je je bij de hoofdbar bij William melden om 19.45 uur, zo las ik op Facebook. Dit is vast William, de bloemenregenleider!
Hier gaat de hele groep naar boven de Waalbrug op met de bloemen.

En daar staan ze dan boven alle bloemen naar beneden te gooien. Een leuk schouwspel maar moeilijk voor de camera vast te leggen.

Doordat ik met de Lensbaby Edge 80 werkte heb je natuurlijk ook nog te maken met het onscherpte gebied waardoor de bloemen lager in het beeld eigenlijk helemaal niet meer terug te zien zijn. Dat is misschien een beetje jammer!
Zo te zien hebben de vrijwillige gooiers er veel plezier in :-)
En alle blaadjes vielen op het altijd gezellig drukke terrein van De Kaaij, als je goed kijkt zie er hier nog net twee dwarrelen en wat op het doek van het tentje liggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten