woensdag 12 februari 2014

Oranje muur!

Soms is het gewoon heel handig als je een oranje muur in huis hebt. Je zet er een orchidee voor, pakt je camera, bepaalt je standpunt, een paar klikken, kiest de beste uit et voila.....

dinsdag 11 februari 2014

Happiness stamp!

Wil je meer kijkers op je blog dan is het volgens mij verstandig om je blog standaard ook in het Engels te schrijven. Ik ben daar eigenlijk een beetje te lui voor maar gebruik zo nu en dan wel Engelse woorden (vooral in de titel). 'Fabric stamping' is een bericht dat van mijn blog veel bekeken is. Het is al een hele tijd geleden dat ik het bericht schreef en zelfs nu wordt het nog wel eens bekeken. Ook de juiste zoekwoorden zijn belangrijk maar volgens mij is met name het feit dat de titel Engelstalig is de reden dat het gevonden wordt, er zijn natuurlijk veel meer Engelstalige dan Nederlandstalige zoekers. Als je dan ook nog de juiste Engelse woorden gebruikt...
Ik denk er nog even over na of ik dat ga doen, 'translate' werkt namelijk ook best aardig, maar tot die tijd gooi ik er gewoon zo af en toe een Engelstalige titel in en ging in vandaag voor de titel 'Happiness stamp', ofwel 'geluks stempel'! 

Nog even over mijn vorige berichtje; De foto met plant heb ik ondertussen toegevoegd aan het bericht :-)

Pan wordt pot!

(Denk tussen 'me' en 'met' in de grijze tekst even een komma, dat maakt de zin iets vloeiender :-))

Ook zonder plant vind ik het een prachtige pan/pot maar een extra plantje hier in huis kunnen we wel gebruiken. Of deze plant ook een blijvertje is (in hoeverre planten bij mij blijvertjes kunnen zijn :-)) weet ik nog niet, wellicht dat een wat strakkere plant er ook mooi in zou staan.
Welke plant zou jij in zo'n pot zetten?

maandag 10 februari 2014

Indian Happinez stamp!

Ik heb het al eens eerder geschreven maar ik hou van de sfeer en de vormgeving van Happinez. Ook de patronen die ze in de Happinez gebruiken vind ik erg mooi. Nu is er in die sfeer genoeg op het internet te vinden en zo vond ik ook het patroon van het stempeltje hieronder. De stempels die je op internet vindt zijn meestal van hout en komen volgens mij bijna allemaal uit India. En al ben ik daar zelf nog nooit geweest, onze dochter wel met haar uitwisseling in 2012 en is Sharvi (uit India) is natuurlijk bij ons geweest. Dat maakt het toch net iets meer speciaal!
Deze stempels zijn natuurlijk van gum gemaakt maar wil je even helemaal je hoofd leegmaken, een heerlijk ZEN werkje om te doen :-)
 Stempel vervolgens een heel vel vol (nog veel meer dan hier bedoel ik :-)) en maak je eigen inpakpapier!
Een tijd geleden maakte ik deze bloem, weet niet meer of ik dat al met jullie gedeeld had dus bij deze (misschien nog een keer)!
woensdag 5 februari 2014

IJsbeer

Zo nu en dan moet je wel een beetje mazzel hebben met die WINTERFOTOJACHT want wanneer kom je nu een ijsbeer tegen? Vandaag had ik mazzel en zag er zelfs 2. Gelijk even samen vast gelegd,wat tekst van wikipedia er bij et voila.....
Vind je de informatie op de foto wat minimaal dan moet je hier eens gaan kijken. Leuk initiatief om zo'n informatieve site (voor kinderen) te maken. Waarom ze het deden vertellen ze ook, kijk maar eens hier!

En weer een opdracht af te vinken, IJSBEER dus!

dinsdag 4 februari 2014

HELLEBORUS

Bij ons in de tuin staan er ook een paar maar niet deze. Wij hebben witte en ze staan eigenlijk op een plek waar je ze zelden ziet. Nu weet ik natuurlijk dat ze er staan en heb ik al een paar keer bedacht ze te fotograferen maar het is er nog niet van gekomen. Het is ook wel een beetje een lastige bloem om te fotograferen want meestal wijst het hart van de bloem toch wat naar beneden. De Helleborus hieronder heb ik bij Intratuin gefotografeerd. De foto hieronder is met tekst maar eerlijk gezegd vind ik de achtergrond daar wat te druk voor, volgende keer eerst even de winkel verbouwen voor het perfecte plaatje :-)
De tekst op de foto komt overigens hier vandaan, heb wel ergens een letter L tussen gezet want die waren ze vergeten!
Dus maakte ik de foto ook alleen met naam.....
En zonder naam!
Het Helleborus hart hieronder is een uitsnede uit een andere foto. Ik vind het altijd prachtig dat je bij een vergroting de details zo mooi kan zien
Ik voeg deze post bij de WINTERFOTOJACHT voor de opdracht bloem. Ik had natuurlijk al deze bij bloem geplaatst maar de Helleborus is toch echt een bloem en dat mag natuurlijk niet ontbreken.
Er zijn nog heel wat opdrachten die ik nog moet (lees mag) invullen. Vandaag zag ik bij ons achter in het park een 'gezicht op een onverwachte plaats' dus binnenkort er even met mijn camera naar toe :-)

zaterdag 1 februari 2014

Oranje tulp en nieuwe camera!

Vandaag werd mijn nieuw bestelde camera, de Nikon D5200, aan het eind van de middag bezorgd en gelukkig was ik thuis! Lekker alles rustig bekeken en het een en ander uitgeprobeerd. Er zijn qua menu gebruik best wat verschillen maar al snel had ik enigszins door hoe het werkte dus dat gaat goed komen :-)
Ondertussen was de zon al aardig aan het zakken en op zo'n bewolkte dag is er toch al weinig licht maar de camera moest natuurlijk wel even uitgeprobeerd worden. Gisteren een bosje rode tulpen gekocht (dacht ik) maar later zag ik op de verpakking staan dat het oranje waren. Daarvan even de eerste proeffoto's gemaakt en zoals je ziet ook met tekst bewerkt.
Zou ik onbewust een bosje oranje tulpen gekocht hebben in plaats van rood om mijn enthousiasme voor de nieuwe camera te uiten? Niet dat ik daar zelf in geloof hoor ;-)
De tekst op de foto heb ik hier vandaan maar dit vond ik ook wel een leuke tekst over de tulp, wellicht een keer op een andere foto van tulpen plakken!