vrijdag 27 juni 2014

LEICA PHOTOGRAPHY

Gisteren was ik een dagje naar Amsterdam om in de middag mee te doen met de workshop "Leica X-PERIENCE PHOTOWALK" die gegeven werd vanuit de Leica POP-UP STORE.
Leica bestaat dit jaar 100 jaar!
Alleen de naam Leica doet mijn hart al sneller kloppen. Niet omdat ik een Leica gebruiker of kenner ben (maar wat niet is kan natuurlijk nog altijd komen ;-)) maar alleen al om de vormgeving. Ik vind het design, de gekozen kleuren en materialen een genot voor het oog, ik hou er van!
Dus de kans om zelf eens zo'n camera vast te houden en uit te proberen in een gratis workshop die werd gegeven door Rob van Keuken van Transcontinenta (importeur van o.a. Leica) die zelf een echte Leica liefhebber en gebruiker is, liet ik niet aan mij voorbij gaan. Dat werd dus een retourtje Nijmegen-Amsterdam :-)
Hier een aantal foto's die ik tijdens de workshop heb gemaakt!

Reflecties in raampartijen kunnen een vervreemdend effect aan je foto geven. Hierboven vind ik net dat de Amsterdammertjes onder het balkonnetje staan dat toch echt binnen is!

De workshop begon met eerst een uitleg over straatfotografie, camera gebruik, kleur, compositie en nog veel meer, ik heb er weer veel van geleerd. Daarna gingen we de straat op met een (leen) Leica X2 om alles uit te proberen. Iedere keer werd er door Rob aanwijzingen gegeven over camera instellingen en hoe we beter konden kijken om zo mooie, leuke en interessante plaatjes te schieten. Het groepje bestond maar uit 4 man wat maakte dat je direct contact had en op deze manier ook echt eens kon ervaren hoe je met zo'n cameraatje werkt. Ik vond het een hele bijzondere kans dat ik hier aan mee kon doen, voor mij was het een leerzame middag!De Leica X2 die wij mochten gebruiken is een zeer gebruikers vriendelijk apparaat dat prachtige opnames maakt. Er zitten een aantal extra keuze mogelijkheden op de camera maar zeker niet teveel, ik vond het vooral een hele prettige camera.

De foto's die je hier ziet heb ik tijdens de workshop gemaakt en wat valt er in Amsterdam toch altijd meer te zien dan in Nijmegen :-)

Straatfotografie is soms ook onopvallend fotograferen. De kans dat je onderwerp dan niet zo op de foto komt zoals je vooraf bedacht had is dan natuurlijk aanwezig maar kan natuurlijk ook weer een verrassend effect hebben.
En al staat dit hondje er heel keurig op, echt zin had hij er niet in, draaide steeds weg. Dat is natuurlijk het mooie van digitale fotografie, dan proberen we het gewoon nog eens!


Wil je ook nog langs de Leica POP-UP STORE? Wacht dan niet want a.s. maandag om 18.00 uur sluiten ze weer. Het adres is Eerste Boomdwarsstraat 10 in Amsterdam (Jordaan).En hieronder Guus en workshop leider Rob!
6 opmerkingen:

 1. Je hebt er een leuke serie van gemaakt. Nu sparen voor een Leica?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een unieke gelegenheid, top! Je foto's zijn prachtig en ik denk dat er in Nijmegen ook wel leuke plaatjes te schieten zijn hoor ;-)
  Fijne zondag nog gewenst.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, dat zou ik ook eens een keertje moeten doen. En zwart wit is bij straatfotografie altijd heel mooi vind ik. en Leica....op mijn Panasonic Lumix zit een Leica lens, super lens.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd leuk om een workshop te volgen. De omzetting naar zwart-wit is een goede keuze geweest.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin harga cetak buku wish you deign to visit my website, thank you :) cetak buku murah cetak buku umroh haji

  BeantwoordenVerwijderen